showcase

Изложба јубиларног 20. Међународног салона антиратне карикатуре гостовала у Питештију

петак, 06 децембар 2019 11:50

6.12.2019.

Крагујевац

 

 

На позив градоначелника Питештија, Константина Корнела Јонике да присуствују обележавању 1. децембра Националног празника Румуније у овом побратимском граду боравила је делегација града Крагујевца коју су чинили чланови Градског већа др Гордана Дамњановић, Владимир Максимовић и Дамјан Срејић као и представници Спомен парка “Крагујевачки октобар”, заменик директора Ненад Карамијалковић и кустос Никола Говедарица.

Том приликом они су присуствовали војној паради која се традиционално на Дан уједињена 1. децембра осим у Питештију организује у Букурешту и свим већим градовима ове суседне земље.

Свој Национални празник град побратим обележио је и изложбом јубиларног 20. Међународног салона антиратне карикатуре коју је у згради управе Питештија отворила др Гордана Дамњановић. Она је изразила задовољство што је град Питешти партнер Међународном салону антиратне карикатуре и што се сваке друге године на Дан државности Румуније из овог граду кроз дела аутора шаљу поруке мира целом свету. Нешто више о самом Спомен-парку „Крагујевачки октобар“ на отварању је говорио заменик директора Ненад Карамијалковић, а о Салону, његовом значају као смислене, уметничке манифестације говорио је кустос Музеја Никола Говедарица. Изложба Салона наставља свој пут, у град побратим у Бидгошћ, где ће бити представљени радови Пољској поблици. {gallery}Pitesti ilozba salona{/gallery}